Veelgestelde vragen

Klik op de vraag voor het antwoord

Train-de-trainercursus

Aanmelden kan via de aanmeldpagina, zie hierboven 'aanmelden train-de-trainercursus'. Zijn de data vol? Meld je dan aan voor de wachtlijst, dit kan onderaan de aanmeldpagina. We houden je op de hoogte als er een plaats vrijkomt en/ of als de nieuwe data bekend zijn.

We geven de train-de-trainercursus op een centrale plaats in Nederland. Dit is meestal in Amersfoort.

Gezonde Kinderopvang is ontwikkeld in opdracht van de ministeries van VWS en SZW. De train-de-trainercursus wordt gefinancierd vanuit de subsidie van deze ministeries.


Materialen bestellen

Je kan gratis readers bestellen voor bij de scholing Een Gezonde Start. Stuur hiervoor een mail naar info@scholingeengezondestart.nl en geef aan hoeveel readers je nodig hebt en naar welk adres wij deze kunnen sturen.

Dat kan in de webshop van het Voedingscentrum.

Dat kan in de webshop van het Voedingscentrum.

Digitale leeromgeving

a) Log in op je account en ga naar de startpagina. 
b) Klik op Nieuwe deelnemer toevoegen: 

c) Vul alle verplichte velden in van het formulier. 
d) Meer deelnemers toevoegen? Begin weer opnieuw.

Bekijk ook het instructiefilmpje op de pagina Coach Gezonde Kinderopvang

Je kunt als coach/docent het wachtwoord wijzigen (en deze verstrekken aan de deelnemers) door naar ‘Overzicht deelnemers inclusief cijfers’ te gaan: 

Klik op ‘Wijzig profiel' 

Nieuw wachtwoord opgeven en onderaan klikken op ‘Wijzig het profiel' (deze kan jij dan zelf doorsturen naar jouw deelnemers) 

Bekijk ook het instructiefilmpje op de pagina Coach Gezonde Kinderopvang
Lukt het niet? Neem contact op met info@scholingeengezondestart.nl.

Voor deelnemers van de scholing Een Gezonde Start: het wachtwoord kun je opvragen bij jouw coach/docent Gezonde Kinderopvang. 
Voor de coaches/docenten Gezonde Kinderopvang: het wachtwoord voor de eindtoets vind je in de omgeving voor de coach/docent, bij de informatie over de Basismodule. Bekijk ook het instructiefilmpje op de pagina Coach Gezonde Kinderopvang

Het overzicht met deelnemers en cijfers vind je aan de rechterkant, in het navigatiescherm onder Deelnemers. 
Bekijk ook het instructiefilmpje op de pagina Coach Gezonde Kinderopvang

Na het maken van de instaptoets en eindtoets en het maken van de evaluatievragen wordt er automatisch een certificaat gegenereerd voor de deelnemer. Die wordt per mail opgestuurd, maar is ook te downloaden vanuit de digitale leeromgeving. Kijk daarvoor bij het kopje ‘Certificaat Een Gezonde Start’ onder de Evaluatievragen. Ook de coach/docent kan de behaalde certificaten inzien en downloaden, via de startpagina onder Docenten: Groepen. 

Bekijk ook het instructiefilmpje op de pagina Coach Gezonde Kinderopvang

Als je de train-de-trainercursus Een Gezonde Start voor april 2018 hebt gevolgd dan is de kans groot dat je al aan de slag bent gegaan met het geven van de scholing Een Gezonde Start en ook al deelnemers hebt aangemaakt in de oude omgeving. Je kunt dan tot oktober 2018 gebruikmaken van de oude versie. Deelnemers en resultaten van toetsen kunnen namelijk niet van de oude versie worden gekopieerd naar de vernieuwde versie. Ben je nog niet gestart? Maak de deelnemers dan aan in de vernieuwde versie (Coach Gezonde Kinderopvang). Als je de train-de-trainercursus Een Gezonde Start na april 2018 hebt gevolgd kun je het beste gebruik maken van de vernieuwde versie. Maak de deelnemers dus ook aan in de vernieuwde versie (Coach Gezonde Kinderopvang). Vanaf oktober 2018 zijn de oude versies niet meer beschikbaar.

De leeromgeving ziet er iets anders uit, waardoor het beter aansluit bij Gezonde Kinderopvang. Ook het certificaat, de PowerPoint en de reader zijn aangepast. Als je bent ingelogd zie je op de startpagina naast de huidige deelnemersversie en coachversie van de scholing, ook een nieuwe deelnemersversie (Deelnemer scholing Een Gezonde Start) en een nieuwe coachversie (Coach Gezonde Kinderopvang). Tot 1 oktober blijven de oude versies beschikbaar, zodat deelnemers die nog bezig zijn met de scholing deze versie kunnen blijven gebruiken. Geef je de scholing Een Gezonde Start aan nieuwe deelnemers, dan adviseren we je om de nieuwe versies te gebruiken en je deelnemers aan de scholing hierin aan te maken. Hierin zijn namelijk een aantal dingen versimpeld en verbeterd:

a) De inhoud van alle modules en de reader van de scholing zijn gecheckt en up-to-date gemaakt. De reader is als pdf en vanaf half mei ook in print beschikbaar.
b) Er is informatie gericht op de BSO toegevoegd.
c) Gastouders gebruiken dezelfde versie als andere kinderopvangmedewerkers.
d) Je hoeft niet meer naar de deelnemersversie van de scholing om de resultaten van de toetsen van de deelnemers te bekijken. Dit kan nu in de coachversie van de scholing (Coach Gezonde Kinderopvang) via ‘overzicht deelnemers inclusief cijfers’ aan de rechterkant.
e) Het aanmaken van deelnemers is niet veranderd. Alleen vragen we je om ook direct de geboortedatum en geboorteplaats van de deelnemers in te vullen, zodat we deze gegevens hebben voor het certificaat. Handig dus om voor je begint met het aanmaken van deelnemers alle benodigde gegevens al verzameld te hebben.
f) Deelnemers kiezen een instaptoets en eindtoets die past bij de leeftijd van de kinderen waarmee zij werken: 0-4 jaar, 2-4 jaar of 4-12 jaar.
g) Deelnemers zien in hun versie niet meer de gehele inhoud van de basismodule, maar alleen het programma van de bijeenkomsten en wat ze moeten doen ter voorbereiding. Huiswerkopdrachten nemen ze mee naar de volgende bijeenkomst.

Overige vragen